tisdag 22 januari 2013

Raw kladdkaka - helt Paleo!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Raw kladdkaka - helt Paleo” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

23 kommentarer:

  1. Det ser underbart gott ut! Tro vad jag kan använda istället för färska dadlar...!
    Klem Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna!

      Välkommen in Under vårt tak! :)

      Dadlarna tillför sötma i kladdkakan så om du vill byta ut dadlarna mot något så skulle jag kunna tro att det går bra med lite honung, kanske 2-3 msk. Testa gärna och meddela hur det går :)

      Ha det gott och njut!

      Kram Jenny

      Radera
  2. Låter underbart, jag brukar baka en variant av kladdkaka med
    400 gr mandel
    200 gr torkade dadlar blötlagda i kaffe
    2 msk kokosolja
    3 ägg
    kakao och vailj efter smak och tycke,
    Mixar först mandlar och dadlar, häller i olja, ägg, kakao och vanilj. gräddar den på ca 150 gr i ca 15 minuter. Den blir rätt mastig och fungerar toppen bra både som snax men också som energi vid långa träningspass.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter underbart Lindakatarina!!

      Tack för receptet, detta måste jag testa! Det bästa med att laga kakor och andra godsaker här hemma med kaffesmak är att jag får allt själv eftersom Magnus inte tycker om kaffe! ;)

      Mums!

      Jenny

      Radera
    2. Vavavoooom vilken underbart god smet !!!! Vi ska ha gäster idag annars hade jag nog smaskat i mig mer.....Riktigt längtar till em fikat nu :-) Körde den 10 minuter nu och kör sista 5 innan vi ska fika. Mums och tack!

      Radera
    3. Härligt AnnMaria!

      Magnus & Jenny

      Radera
  3. Vilken god kladdkaka! Älskar att baka med färska dadlar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marja!

      Ja dadlar är väldigt användbara! Äta dem som de är, i bakverk, linda bacon runt och värma dem i ugnen, eller fylla dem med något gott! Härligt!

      /Magnus

      Radera
  4. Åh, vad gott det låter! Båda kakorna! Måste nog bjuda till kalas snart så att jag har en anledning att testa alla mumsiga recept jag hittar överallt, haha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen Ealina, det finns väl alltid något att fira! Och du har rätt, båda är jättegoda!!!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  5. Någon som har ett tipps om man vill byta ut kaffet till något mer barnvänligt? jag tycke om denna kladdkaka men den blev ingen riktig favorit hos barnen pga kaffet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Vad roligt att du provat kladdkakan! Man kan enkelt göra den lite mer barnvänlig genom att byta ut kaffet mot kokosmjölk. Prova också gärna denna goda kaka: http://undervarttak.blogspot.se/2013/03/kladdkaka-pasktarta-paleo-recept.html

      /Magnus & Jenny

      Radera
  6. oooh nu vet jag vad jag ska bjuda min gäst på till helgen :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Dina gäster kommer få en underbar kaka :)

      Magnus & Jenny

      Radera
  7. Hej!

    Vilken tur att det finns sådana nyfikna, påhittiga och kreativa människor som upptäcker godsaker som dessa! Helt fenomenalt!

    Jag gjorde den med valnötter och kokosmjölk. Wow säger jag! jag blev glatt överraskad, likaså mannen. Sååå gott! Jag gjorde inte kakan i syfte att bjuda så det blev att sambon och jag njöt i fyra dagar i rad! vilken fest. Visste inte hur länge den kunde hålla i kylen men kan säga att den inte smakade sämre för var dag som gick, även om den såklart var allra godast första gången vi smakade, så är det ju oftast.
    I helgen blir det eventuellt att vi provar den andra med kaffesmak! ser fram emot det! TACK för att ni delar med er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ina

      Kommer hem efter jobbet och är lite trött och ser denna kommentar - tack snälla för dina fina ord! Vilken härlig och glad känsla som infann sig i kropp och själ! Underbart att få respons som man blir både glad och rörd av!

      Det är två helt underbara kladdkakor och de brukar sällan bli långvariga så att kylskåpsproblemet brukar lösa sig själv :)

      Varma och glada hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
  8. Jag som älskar choklad kan få riktiga cravings efter något chokladigt ibland. Idag var en sådan dag och jag bakade den första kladdkakan med några modifikationer. Jag tog sötmandel istället för hasselnötter och tre matskedar honung istället för dadlar. Resultatet blev riktigt ljuvligt och jag som alltid har varit en riktig gottegris är superglad! Tack för att ni delar med er av era recept.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sabina

      Vad roligt att du tyckte om kladdkakan - Njut av ren och naturlig mat!

      Magnus & Jenny

      Radera
  9. Hej! Tror du att man kan använda mandel istället för hasselnötter då min systerdotter är allergisk? Tack för all inspiration! /Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna

      Det fungerar säkert jättebra, vi har inte provat själva så vet inte hur smaken blir men hasselnötter är ju gott :)

      Magnus & Jenny

      Radera
  10. Hejsan jag har allergi mot daddlar, finns det något annat jag kan ersätta det med om jag ska göra kladdkaka nr 1? Hur gör jag kladdkakan då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Nej tyvärr, basen är just dadlar i detta receptet och vi har inget annat "liknande" recept. Ledsen för detta.

      Magnus & Jenny

      Radera
  11. Hej! Jag bor i Italien och färska dadlar är i princip omöjliga att få tag på här, kan man använda torkade dadlar istället och typ blötlägga dem eller något? Tack!

    SvaraRadera