söndag 24 mars 2013

Fyllig och kladdig chokladtårta med mangokräm och ingefärsgrädde


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Fyllig och kladdig chokladtårta med mangokräm och ingefärsgrädde” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

32 kommentarer:

  1. Jättegott med sådan smarrig tårta! Mangokräm och ingefärsgrädde låter väldigt spännande och gott!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lana

      Det är två riktigt goda tillbehör som kommer att passa till många olika saker! Fantastiskt goda och fräscha!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  2. Jag länkade till er sida och detta recept från vårt hörn på Facebook :)
    www.paleohososs.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Maria, vad snäll du är!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  3. Mums vad smarrigt! Mangokrämen måste jag definitivt testa:-) Skoj med nya tillbehör och tips. Och tack för länkning:-)
    Må gott! / Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Åsa

      Mangokrämen är ett "definitiv testa" tillbehör! Kokosgrädden med ingefära var också en höjdare!

      En fortsatt fin kväll till dig!

      Magnus & Jenny

      Radera
  4. Wow, vilke underbar efterrätt/fika! skulle bra gärna vilja ha en smakbit :) mangon var något nytt och spännande dessutom!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår det Marja! Allt var verkligen jättegott! Du får prova :)

      /Magnus & Jenny

      Radera
  5. kan man byta ut kokossockret mot agave eller liknande om man inte orkar ta sig till butiken eller lever i strikt paleo?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linda

      Det kan man säkert, vi har aldrig använt agave hos oss så tyvärr kan vi inte säga om det förändrar smak och/eller konsistens... Men prova gärna, det är så vi gör och överraskande ofta blir det väldigt gott! :)

      /Magnus & Jenny

      Radera
  6. Så himla smaskigt ju :) Jag blev bjuden på kladdkakan hos en vän och samtliga runt bordet gjorde rent hus :) Det kallar jag gott betyg! Min kille gillade den supermycket när jag sedan gjorde den här hemma. Det ni har gjort ser jättegott ut!

    Och er blogg - den är fantastisk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Cilla

      Tack för inspiration och för dina fina ord! Här försvann den också väldigt fort - tror att det mesta hamnade i min mage :)

      /Magnus

      Radera
  7. Hej,

    Gjorde kladdkakan men tog en halv banan istället för kokosocker.
    Blev jättegott och lite mer Palep 30. Om man tycker att bakpulver är ok vill säga ;)

    Tack för all inspiration & alla fantastiska recept!

    Glad Påsk :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Det var ett bra tips! Vi använder ofta banan till sötning i olika recept annars men har inte provat i denna kakan - får testa det nästa gång! :)

      Jag bakpulver är ett gissel... vill gärna komma ifrån det. Vi ska prova med Bikarbonat och lite citron för att ersätta bakpulvret - återkommer med detta längre fram i bloggen...

      /Magnus & Jenny

      Radera
  8. Den var helt underbar! Jag bjöd på det här på påskmiddagen med släkten igår och det kom många frågor om hur det var möjligt att en kaka utan mjöl och socker kunde vara så god ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Tessan

      Visst är det roligt att överraska! Jätteskoj att alla tyckte om den.

      /Magnus & Jenny

      Radera
  9. Mmm, är mitt i en Whole30 just nu. Men den här gjorde mig hungrig. Tack för bra Blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Nils

      Stort lycka till med din Whole30 - jättebra gjort! Kakan kommer finnas kvar när du har klarat din utmaning! :)

      /Magnus & Jenny

      Radera
  10. Hej,
    Kladdkakan var fantastisk och så även tillbehören som var både spännande och annorlunda, men jag lyckades inte med ingefärsgrädden. Jag hittade äntligen häromdagen kokosgrädde från Risbergs, men jag lyckades inte vispa den, den blev lite tjockare, men sedan blev den grynig. JAg gav upp och vispade vanlig grädde istället och kokosgrädden fick bli en kycklingcurry i dag istället. :-) Det vore dock kul att veta vad jag gjorde för fel och om det finns några tips.
    Hälsningar Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susanne

      Vad roligt att du tycker om kladdkakan, det har blivit en klar favorit här hos oss! :)

      Vad tråkigt att du inte fick till kokosgrädden, det är lite trixigt innan man lyckats första gången - lägger en länk till en utförlig beskrivning här nedan!

      http://undervarttak.blogspot.se/2013/01/vispa-kokosmjolk-tips-paleo.html

      Lycka till

      /Magnus & Jenny

      Radera
  11. Sjukt god!! Den absolut godaste kladdkakan jag ätit!! Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Vi kan bara hålla med, den är otroligt god :)

      /Magnus & Jenny

      Radera
  12. Kakan låter underbart god. Jag undrar bara hur man gräddar den i ugnen, lågt, mellan eller högt upp?
    Jag älskar er blogg, det är så fräscha och goda recept och hitintills har jag inte misslyckats med något recept.
    Tack för att ni så frikostigt delar med er!
    Jenny K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jenny

      Tack och vad roligt att du lyckats med alla recept! Vi gräddar "tårtan" mitt i ugnen.

      Ja Paleo kost är gott, fräscht och lätt!

      Magnus & Jenny

      Radera
  13. Jag har en fråga, är det torkade eller färska dadlar? Spelar det någon roll?
    /Hanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Hanna!

      Kladdkakan är supergod!
      Det ska vara färska dadlar i kakan så att den blir riktigt kletig :)

      Lycka till med ditt bakande!

      Jenny & Magnus


      Radera
  14. Tack för snabbt svar! Ska baka på lördag så då hoppas jag det går bra :)
    /Hanna

    SvaraRadera
  15. Hej. Jag testade denna vid mors dag men bytte ut kokossocker mot en halv banan (tog ej smak) och använde ghee istället för kokosfett. Den blev en succe! Nu undrar jag om ni tror jag kan frysa in den och använda vid fest som är nästa helg :-)

    SvaraRadera
  16. Fantastisk! Härligt kladdig och lagom söt. Tack för en underbart recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Therese

      Vad roligt att "höra"! Ja den är underbart god! Tack själv för din kommentar, det uppskattas mycket!

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
  17. Hejsan!
    Har en fråga om man kan använda något annat som bas än dadlar när man ska baka enligt paleo??

    Gillar inte riktigt smaken och konsistensen från dadlar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ellenor

      Absolut, det finns jättemycket att baka på! Men vi tycker inte att kladdkakan får en utpräglad smak eller konsistens av dadlar.

      Gå in på fliken Paleoskafferiet och sök bland alla recept - finns mängder av godsaker att baka!

      Lycka till!

      Magnus & Jenny

      Radera