måndag 14 maj 2012

Äppelkräm på paleovis

Kräm i alla former är ju så gott men något som kan vara svårt att få till när man inte kan använda sig av potatismjöl för att få den tjock och krämig. Att leva och äta enligt Paleo kan vara en utmaning på många sätt men ändå så spännande och roligt på samma gång.

För ett tag sedan stack Magnus till mig en lapp med ett recept på äppelkräm, baserad på kokosmjölk, som han hittat på nätet. Vi blev nyfikna och bestämde att detta måste vi testa! Men lappen blev lagd åt sidan och efter ett tag bortglömd. När jag här om dagen bläddrade bland mina recept så hittade jag lappen, ihopvikt och instucken i en bok! Nu var det dax och ikväll kokades det äppelkräm på paleovis och oj vad gott det var!

Äppelkräm på paleovis

Detta behöver du till 2-3 portioner:

500 ml kokosmjölk
4 st äpplen
Kanel


 Så här gör du:

Skala och dela äpplena i mindre bitar.


Häll kokosmjölken i en kastrull.


Lägg i äppelbitarna.


Smaksätt med kanel efter smak och tycke.
Vi tog 1 msk vilket gav en fyllig kanelsmak.


Rör samman...


...och koka på svag värme i ca 45 minuter. Rör om då och då.


Häll upp krämen och låt den svalna något.
Äts ljummen eller kall med lite kokosmjölk på, mums!



/Jenny

13 kommentarer:

  1. Testade att göra äppelkrämen i helgen och gud va gott det luktade i lägenheten! Den var jättegod tillsammans med lite paleoplättar och blåbär men tror nästa gång att jag tar lite syrligare äpplen eftersom det var snäppet för sött för mig. Tack för receptet!

    SvaraRadera
  2. Hej Sandra!

    Vad roligt att du tyckte om äppelkrämen! Det är en favorit för oss också och att det luktar ljuvligt här hemma gör ju inte saken sämmre.

    I vårt Paleoskafferi kan du hitta ett recept på en hallonkräm, den är också härligt god och inte alls lika söt i smaken.

    Ha det bra!

    /Jenny



    SvaraRadera
  3. Hej, jag testade det här receptet för att jag ville ha något nytt till frukost. Det var supergott och knäcker havregrynsgröt alla dagar i veckan!
    / Carro, flickvän till Anton på paleowithdessert

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carro!

      Vad roligt att du tycker om äppelkrämen :) Vi tycker själva att den är jättegod och vem saknar havregrynsgröt ;)

      Vi följer med glädje Anton och Petters blogg det är så roligt att läsa om andra som lever enligt Paleo.

      Ät och njut av god Paleomat!

      /Jenny

      Radera
  4. Är inspirerad av eran blogg och kokar ihop lite kräm just nu. :) Hoppas det smakar gött!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack! Krämen är jättegod, bara att njuta!

      Manus & Jenny

      Radera
  5. Krämen står på spisen och det luktar ljuvligt! Jag har fått stor insiration från er och är så glad att jag hittade alla era recept!
    Ville bara säga tack :)
    Linn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linn, vad roligt att du tycker om vår blogg och våra recept!

      Hoppas krämen blev riktigt god! Ja visst luktar det underbart när man kokar kräm!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  6. Jag finner inte ord över hur god krämen är. Den kommer bli istället för risgrynsgröt på vårt julbord.
    Helt fantastiskt god. / Veronica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Veronica

      Så underbart roligt att höra!! Kommer att passa utmärkt på julbordet.

      Magnus & Jenny

      Radera
  7. Om man tar vanlig burk-cocosmjölk, och inte tar med allt "vattnet" som finns i botten - uppnår man ungefär samma koncistens då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Cina

      Vi vågar faktiskt inte svara på detta, använder enbart Santa Maria´s kokosmjölk på tetra så vi har ingen erfarenhet av andra...

      Kanske är det någon annan här som vet?

      Magnus & Jenny

      Radera
  8. "vattnet" som finns i konserven är en skiktning av kokosmjölken och det kan bli så om konserven har stått ett tag. Om man skakar burken innan man öppnar den, så att den fördelar sig jämnt, så har kokosmjölken en ganska krämig konsistens.

    SvaraRadera