söndag 8 juli 2012

Hummus på sötpotatis och morot!

Vanligtvis så brukar man göra hummus med kikärtor som bas. Men kikärtan är en baljväxt och går därför bort enligt paleo. Hittade för ett tag sedan detta härliga receptet på  Ellagårdens blogg. Ellagården är en mysig restaurang och konferansgård som ligger i naturskön miljö med gammal vacker bebyggelse strax väster om Borås. Med sin goda mat, vackra miljö och trevliga personal är Ellagården väl värt ett besök.  En hummus med sötpotatis och morot som bas passar utmärkt som tillbehör till sommarens alla grillkvällar. Servera hummusen ljummen tillsammans med en god grillad köttbit och en fräsch sommarsallad.

Hummus på sötpotatis och morot

Detta behöver du till 6 portioner

  • 3 sötpotatisar
  • 4 morötter
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • 0,5 dl riven kokos
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 citron
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala sötpotatisen och morötterna och dela i mindre bitar.
  3. Rosta i ugnen i 30 minuter.
  4. Lägg de rostade sötpotatisarna och morötterna i en mixerskål.
  5. Tillsätt de rostade solrosfröna, den rivna kokosen, rosmarinen, saften av citronen och mixa med mixerstaven eller i matberedaren.
  6. Häll i olivolja tills du fått en bra konsistens (ska vara ganska tjock).
  7. Smaka av med salt och svartpeppar.
Hummusen kan med fördel göras i förhand och förvaras i kylen till du vill ha den. Värm den då i en kastrull under omrörning tills den blir ljummen och god.


Ät och Njut!

/Jenny & Magnus

2 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut !! Ni har underbara recept .. Sparat flera redan!! Har bakat kokostoppar & kanelkaka (som jag lade äppel i & hasselnötter över).
    Precis börjat med Paleo så jag suger åt mig alla tips!
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maria!

      Vad roligt att du tycker om våra recept!! Kanelkakan med äpple i och hasselnötter över låter spännande! Du är hjärtligt välkommen till vår blogg och det är bara att suga åt sig allt man tycker om och inspireras av!! :)

      Härligt att du börjat med Paleo!:)
      Du har mycket positivt att se fram emot. Om det är något du undrar är det bara att fråga, vi hjälper gärna till om vi kan.

      Ha det bra och Njut av god Paleomat! :)

      /Jenny & Magnus

      Radera