onsdag 25 juli 2012

Matig omelett av "left overs"

Har du lite mat över sedan middagen och inte vet vad du ska göra med den? Varför inte göra en omelett till dagen därpå!

I dag har vi haft en underbar dag på Visingsö tillsammans med min bror Robert, hans Kristina och hennes barn Alicia och Ludvig. Vi åkte tidigt på morgonen upp mot Gränna där vi tog färjan över till Visingsö. Väl där Njöt vi av allt det fina som ön hade att erbjuda och framför allt solen och värmen!. Vi åkte remmalag och hade en härlig picknick i det gröna. Till picknicken hade vi gjort en fräsch kycklingsallad vilket är perfekt att ta med sig och äta ute och givetvis helt Paleo! All kyckling gick inte åt när vi gjorde salladen så lite fanns kvar i kylskåpet här hemma.

När vi trötta men glada och nöjda med vår resa sent kom hem kände vi att magen behövde sitt och vi slängde ihop en omelett med kycklingen som var över, rödlök och örterkryddor.

Matig omelett av "left overs"
2 portioner

Detta behöver du

  • "Left overs" - I detta fall var det kyckling men "man tager vad man haver". Kanske lite bacon, grillad paprika eller varför inte lite lax
  • 1 rödlök - Tyckte jag passade bra till kycklingen
  • 4 ägg
  • kokosmjölk
  • örtkryddor
  • salt
  • pepparmix

Så här gör du

  1. Bryn löken och kycklingen i en stekpanna
  2. Vispa ihop ägg, en skvätt kokosmjölk, salt, pepparmix och örtkryddorna i en bunke
  3. Häll äggsmeten över den brynta kycklingen och löken
  4. Låt omeletten sakta stelna på svag värme och rör lite försiktigt så att lös smet kan rinna ner till botten och stelna
  5. När omeletten är krämig på ytan och släppt från kanterna är den klar
  6. Vänd upp den på en tallrik

Klar att avnjutas tillsammans med en god sallad!

Nu sitter vi här i vårt inglasade uterum mätta efter den goda omeletten, nöjda och glada efter den fina dagen och Njuter av den sena sommarkvällen.



/Jenny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar