fredag 10 augusti 2012

Wraps på kokosmjöl

Wraps har många användningsområden, till tacos, utflykten, mellanmålet, picknicken eller en lunch. Det går lätt att variera fyllningen och anpassa wrapsen till alla möjliga tillfällen - vardag som fest!

Tacos inlindad i wraps på kokosmjöl!
Men, de är nästan alltid gjorda på majs eller något annat spannmål och går därför bort i en Paleodiet. Synd tycker vi, speciellt eftersom vi ofta vill ta med något lätt på utflykten eller promenaden i skog. Det är ju så underbart att kunna sätta sig i en vacker glänta inne i skogen eller på en liten klippa vid sjön och äta sin medhavda picknick! Desto gladare blev vi därför när vi hittade ett recept för wraps på kokosmjöl! Det är ju något speciellt med att kunna äta maten med händerna - lite urtidsmänniskan som kommer fram.

Få ingredienser, lätt att göra och väldigt goda! Precis allt man kan önska sig av ett Paleorecept.

Wraps på kokosmjöl
8 tunna medelstora wraps

Detta behöver du:

4 ägg
2 matskedar kokosmjöl
6 matskedar olivolja (neutral smak)
6 matskedar vatten
2 nypor salt

Så här gör du:
  • Vispa äggen i en tillbringare (blir lättare att hälla smeten i en stekpanna om den blandas direkt i tillbringaren) med vispen på stavmixer (eller använd en vanlig handvisp) länge - ska bli luftigt och vitt
  • Sikta ner kokosmjölet
  • Häll i olivoljan, vattnet och saltet
  • Vispa smeten ytterligare, konsistensen ska vara rinnig - om inte tillsätt lite mer vatten och vispa lite till
  • Stek på medelvärme och använd samma olivolja, som i smeten, för att steka i
  • Gör tunna wraps och se till att smeten täcker hela botten på stekpannan så att wrapsen blir runda och fina

Wrapsen går att stapla direkt efter stekning utan att de kladdar eller fastnar i varandra! Bekvämt om man vill hålla dem varma under tiden som man steker alla.

Nu finns möjlighet till att göra många spännande måltider!

/Jenny och Magnus

3 kommentarer:

  1. Dom testar vi idag!! Kram från oss
    K, R, L o A

    SvaraRadera
  2. Går det byta ut kokosmjölet mot mandelmjöl?

    SvaraRadera
  3. De här var inte enkla att göra tyckte jag. När jag redan planerat att göra dessa såg jag att det stod att man skulle använda vispen på stavmixern. Någon sådan har inte jag så jag körde med mixerstaven som den är i ca 5 minuter först, innan jag tillsatte de andra ingredienserna. Smeten var rinnig när jag hällde den i pannan, men den första fick en spricka i mitten. En gång råkade jag hälla lite för mycket smet så den blev för tjock, men höll ihop ändå, och sista fick konstiga vågor/bucklor i sig, istället för att vara slät o fin. Fick endast ihop till fyra inklusive den lite tjockare och den trasiga. Svårt...
    Hade jag för stor panna (28 cm)? saknades vispen eller "vispade" jag för kort tid? hur lång tid är "länge"? detta verkade ju så enkelt i beskrivningen så blev ganska besviken...
    Kanske hjälper lite övning!
    lyckades ni första gången?

    Hur som helst så åt vi upp dem ändå med sallad o tonfiskröra i, så smaken var det inget fel på. =)

    SvaraRadera