Höstens skafferi bjuder på många härliga rotfrukter som är i säsong just nu. Morötter är en utav dessa och vi lagade en len och god morotspuré med timjan som vi åt till hamburgarna tillsammans med kokt broccoli!
Det blev en god och smakrik måltid med solen som gäst!
Morotspuré med timjan
Detta behöver du till 4 portioner
8 morötter
1 gul lök
2 msk färska timjansblad
Smör
Salt
Peppar
Så här gör du
- Skala och dela morötterna och löken i mindre bitar.
- Koka morötterna och löken i lättsaltat vatten i ca 20 minuter eller tills de blir riktigt mjuka.
- Häll av vattnet.
- Tillsätt en klick smör och mixa med en stavmixer så att det blir en slät puré.
- Smaka av med lite salt och peppar.
- På slutet rör du försiktigt ner timjansbladen.
Purén passar lika bra till köttet som till fisken eller kycklingen.
Ät och Njut av god och naturlig mat!
/Jenny
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar