söndag 7 oktober 2012

Enkla äpple och kanelmuffins!

Äpplen, äpplen, äpplen! Höst och äpplen är något som vi gärna förknippar med varandra. Att kunna gå ut och skörda från egna äppleträdet eller köpa svenska äpplen i affären.
Att tända ljus och mysa inne är något som också förknippas med hösten och varför inte slå sig ner i sin favoritfotölj med en bra bok eller tidning, brygga sig en varm kopp kaffe eller te och njuta av härliga äpple och kanelmuffins!

Enkla Äpple och Kanelmuffins!

Detta behöver du till
12 normalstora muffins

3 ägg
1 banan
1½ dl hasselnötsmjöl
½ dl kokosmjöl
1 msk kanel
1 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
75 ml smält kokosolja

1 äpple


Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Kläck äggen i en stor bunke och tillsätt bananen.
  • Mixa med stavmixern till äggen och bananen blir en slät och något luftig smet.
  • Tillsätt den smälta kokosoljan.
  • Blanda alla torra ingredienser och häll ner i smeten.
  • Mixa lite till tills du har en slät smet.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Skala och dela äpplet i mindre delar.
  • Tryck ner äpplebitar i muffinsen.
  • Grädda muffinsen i ugnen i ca. 10-12 minuter eller tills provstickan känns torr.

Njut av nygräddade muffins till  höstfikat!

/Jenny

2 kommentarer:

  1. Hej! Går det att ta mandelmjöl istället för hasselnötsmjöl?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Johanna

      Ja det går absolut!

      Magnus & Jenny

      Radera