måndag 26 augusti 2013

Sötpotatisgratäng med köttfärs smaksatt med vitlök, chili och ingefära!

Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Sötpotatisgratäng med köttfärs smaksatt med vitlök, chili och ingefära” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

34 kommentarer:

  1. Gillade idén med hummus! Älskar själv sötpotatis. Oftast blir det ugnsrostad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marja

      Ungsbakad sötpotatis är riktigt gott och den fungerar dessutom utmärkt kall, det är alltid bra. Hummusén måste du prova - jättegod!

      Magnus & Jenny

      Radera
  2. Svar
    1. In och starta ugnen Linnéa, verkligen god!

      Sett dina fantastiska naturbilder på IG - otroligt vackert, man blir lite lätt avundsjuk!

      Magnus & Jenny

      Radera
  3. Tack för superbra recept! Det var verkligen jättesmarrigt :)

    /Ellinor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ellionor

      Så roligt att du provat denna goda rätt och att du tyckte om den! Vad glada vi blir - tack!

      Magnus & Jenny

      Radera
  4. Oj, vad gott det låter. Synd att inte sidan är utskriftsvänligt - detta vore något för mina barn att laga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Ja denna är otroligt god! Vi jobbar på att få recepten i PDF så att de blir utskriftsvänliga - kommer med tiden :)

      Magnus & Jenny

      Radera
  5. men mumms va gott de lat, hade ingen sotpotatis hemma sa jag bytte ut de med zucchini och gjorde farsen med gul lok o morotter, kryddad med er underbara tacokrydd mix. hade inte tillrakligt med cocosmjolk hemma heller sa natt agg slank ner :) hoppas verkligen att den blir. tack for all fin inspiration. ha det sa gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Caroline

      Vad härligt att du kör på med det du har - verkligen bra. Det låter väldigt gott, lycka till!

      Tack också för dina fina ord om oss!

      Magnus & Jenny

      Radera
  6. Lök lär man juh kunna ha i kötyfärsen för mer smak?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Absolut. Lök passar säkert utmärkt i rätten!

      Magnus & Jenny

      Radera
  7. Hej!
    Tack för en fantastisk blogg med mycket inspiration! Jag är ganska ny på området Paleo, men när jag läser om sötpotatis i LCHF sammanhang är det ju väldigt delade åsikter om den eftersom den innehåller relativt stor mängd kolhydrater (ca 20 g per 100g?) men enligt ett Paleo-tänk är det ok att äta, eller ska det mer vara ett undantag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Alex

      Inom Paleo så är det helt OK, man ser inte till kolhydratsmängden på samma sätt som inom LCHF :)

      Så ät och njut!

      Magnus & Jenny

      Radera
  8. Mmmmmm.....tänker testa med rättika //Trippelmormor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter jättegott, fint tips!

      Magnus & Jenny

      Radera
  9. Hej. Är inte så jätteförtjust i sötpotatis i vanliga fall men den här rätten var riktigt god, som sagt innan. Tack för era kanonfina recept.

    Gith Ewertzh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gith

      Vad roligt när man hittar nya och överraskande smaker! Tack för att du lagar så många av våra recept och ger feed back!

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
  10. Vi äter gratängen idag för andra gången. Den är verkligen supergod!:) Tack för ett bra recept.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Martin

      Låter underbart, vi tycker också att den är supergod!

      Tack för din kommentar.

      Magnus & Jenny

      Radera
  11. Hej!!

    Går denna att frysa in? Har ni några bra tips i er receptbank för en student som gör mååånga matlådor? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Ja den går att frysa, vi har precis nu en matlåda med sötpotatisgratäng i frysen :)

      Är lite osäker på vad du vill ha för tips, ekonomiska, typ av matlåda, var recepten finns...

      Om du vill vara prismedveten så ska du handla råvaror som är i säsong, nu t.ex. finns rotfrukter i överflöd - laga mycket med detta som bas. De är som billigast nu och smakar som bäst!

      Vi använder matlådor i rostfriff då mat som förvaras i plastmatlådor (plast över huvud taget) "suger" åt sig gifter som finns i maten - inte bra. Rostfria matlådor fungerar dessutom utmärkt att ställa in i ugnen och värma maten.

      Under fliken Paleoskafferiet finns alla våra recept sparade under olika kategorier så gå gärna in där och leta efter goda recept.

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
    2. Tack för ert svar! :) Jag funderade egentligen mest vad som går bra att frysa in.. Hade för mig att rotfrukter inte funkade så bra.. men det kanske de gör? Har gjort en ganska radikal förändring från pasta och ris osv som jag vet funkar... Därför känner jag mig lite grön på detta område :) Sen funderar jag... Det ingår ju så många olika kokosprodukter i paleo.. Finns det någon "risk" i att äta så mycket kokos? Eller är kokosmjälk/grädde mer hälsosamma än vanliga mjölkprodukter? Tack för den fina bloggen!!!

      Radera
    3. Hej

      Vi tycker det fungerar utmärkt att frysa in rotfrukter.

      Kokosnöten är en fantastisk frukt som innehåller ett mycket hälsosamt fett. Man ska inte överdriva något men nej, det är ingen "risk" i att äta mycket av kokosnöten.

      Magnus & Jenny

      Radera
  12. Helt fantastiskt gott,men det bästa med gratäng är att den ännu godare dan efter:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mattias!

      Ja, visst är den underbar!!
      Vi gör oftast en extra stor så att den räcker länge :)

      Ha en fin vecka!
      Jenny & Magnus

      Radera
  13. Hej och tack för en super trevlig blogg.
    Jag börjar bli paleo frälst och skall testa detta receptet idag :)

    Hittat många recept på er sida som även passar en kräsen typ som jag.

    /Cornelia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt Cornelia - både att du börjar bli Paleo frälst och at du ska prova receptet!

      Tack för din fina kommentar.

      Magnus & Jenny

      Radera
  14. Hej!
    Testade att ta bort färsen och serverade som gratäng till en kött bit. Helt galet gott!! Jag slängde i lite morot då affären led av brist på potatis, funka klockrent. Tack för goda råd och tips:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Christian

      Så underbart när man kan ändra och göra eget av ett recept - helt perfekt!

      Magnus & Jenny

      Radera
  15. Oj, oj så gott det här var!!! Den kommer vi att göra fler gånger....undrar om man skulle kunna göra med ansjovis.........
    Tack för alla inspirerande recept!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kajsalisa

      Vad roligt att ni tycker om gratängen!

      Vi har inte provat med ansjovis men testa gärna detta och meddela hur det gick. Det finns däremot en Lökpaj med anjovis, prova gärna den.

      Länk här: http://undervarttak.blogspot.se/2012/11/lokpaj-anjovis-chili-paleo-recept.html

      Magnus & Jenny

      Radera
  16. Denna gratäng har blivit lite av en favorit. Jag provade idag att ha i hackad grönkål och jag kan säga att det blev succé!!! Tack för grymma recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ellinor

      Ja grönkål är fantastiskt gott, förstår att det blev succé!

      Magnus & Jenny

      Radera