lördag 20 oktober 2012

Mjuk hallonkaka med smak av kardemumma

I eftermiddag ska vi få besök och jag tänkte att jag skulle baka vår mjuka kaka bakad på kokosmjöl med smak av hallon och kardemumma som ni kan hitta i Paleoskafferiet. Men jag blev allt lite full i skratt när jag ser att det receptet som jag delat med mig av inte innehåller kardemumma! :)

Ja, ja det kanske är bra ibland att gå tillbaka och läsa sina gamla recept och se om dom stämmer. Inte för att kakan blir mindre god utan kardemumma utan för att receptets titel skyltar med detta.

Så jag gör ett nytt försök med några små ändringar och med KARDEMUMMA! :)

Mjuk hallonkaka med smak av kardemumma

Detta behöver du till en kaka:
6 ägg
3 msk honung eller kokossocker
1 1/4 dl kokosmjöl
1 1/4 dl smält kokosolja
½ tsk äkta vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
225 g frusna hallon

 
Så här gör du:



  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ner kokosmjöl, ägg, kokosolja, honung, vaniljpulver, kardemumma och bakpulver i en stor bunke.
  • Vispa med elvisp till en slät smet.
  • Blanda ner de frusna hallonen.
  • Häll ner smeten i en springform.
  • Grädda i ugnen i 30 minuter.
  • Ta ut kakan och låt den svalna.

Serveras med en klick vispad kokosmjölk eller vispgrädde

Ät och Njut!

/Jenny
 

15 kommentarer:

  1. Gud va gott det ser ut och låter! Måste prova att göra ngt liknande.... MUMS! :D Kan nog bli lika gott med blåbär också mmmmm : ) Finns så mkt gott man kan göra med paleo yummy yummy! Varma hälsningar, Emma (primallife)

    SvaraRadera
  2. Hej Emma!

    Vi har testat med olika sorters bär och frukt med ett fantastiskt mumsigt resultat!! :)

    Baka på!

    Jenny & Magnus

    SvaraRadera
  3. Detta såg verkligen gott ut! Har nyss börjat äta paleo efter att ha varit vegetarian i 19 år och på den här bloggen får man ju jättemycket inspiration! Tack för en bra blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Rebecca

      Tack för din fina kommentar!

      Vad roligt att du provar på Paleo! Hoppas att du hittar mycket som passar för just dig. Om du har frågor eller funderingar så är det bara att skriva!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  4. Var kan man köpa kokossocker?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Kokossocker köper du i de flesta välsorterade butiker. Vi har köpt det både på Coop och Ica. Det finns även att köpa i de flesta Hälsokostbutiker.

      Lycka till på din jakt på kokossocker!

      Ha en fortsatt fin kväll

      Jenny

      Radera
  5. Vi gjorde denna tårta när jag fyllde år och den var mkt uppskattad av både barn och vuxna. Vi la till lite riven kokos i formen för att få lite mer kokossmak för att det inte bara skulle bli en bismak som jag har lite svårt för. De som ville fick dessutom vispad grädde till.
    Tack för en grym sida!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jennie

      Vad roligt att den uppsakttades hos alla! Härligt att man kan ändra och dona lite i receptet så att det passar bäst för just dig! Bra.

      Vi gjorde denna kakan men med äpplen istället för hallon igår kväll - underbart gott det också!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  6. tack för ett bra recept! Men undrar över vad du får konsistens när du skrivit "häll" smeten i formen, min var tjock som en klump!! följt receptet till prick och punkt, men något måste vara fel?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har min i ugnen nu och man får ju breda ut smeten i formen så du har säkert inte gjort något fel. Våran ska bli en födelsdagstårta med kokosgrädde med rivet citronskal och färska bär på. Hoppas det ska bli bra!

      Radera
  7. Testade just denna kaka och den var helt fantastisk! Hade jordgubbar istället för hallon, och lade till hackad blockchoklad. Supergott! :)

    Med vänlig hälsning Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna

      Tack! Ja visst är den jättegod! Jordgubbar och choklad låter som en dröm :)

      /Magnus & Jenny

      Radera
  8. Hei:) Takk for en super blogg med fantastiske oppskrifter! Nå tenkte jeg å prøve meg på denne kaken, men er usikker på om jeg skal bruke honning eller kokossukker. Hva anbefaler dere?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Therese!

      Välkommen in Under vårt tak :) Vad roligt att du tycker om våra recept och Paleoskafferiet!

      När det gäller att använda honung eller kokossocker så ta det du har hemma. Vi använder oftast kokossocker men honung blir lika bra :)

      Ha det gott och lycka till med ditt bakande!

      Jenny & Magnus

      Radera
  9. Om jag inte vill använda bakpulver, funkar då bikarbonat eller fiberhusk?

    SvaraRadera