söndag 19 augusti 2012

Söndagsutflykt i svampskogen!

Vi vaknade upp till en gråmulen men ändå varm söndagsmorgon och bestämde oss för att packa picknickväskan för att bege oss ut i skogen och leta svamp. Det sägs ju att det är väldigt gott om just denna varan i år, ett riktigt svampår.

Det gjordes en sats med wraps på kokosmjöl, som vi upptäckt är fantastiskt goda och som man kan ha till så mycket. Wrapsen fylldes med kokt skivat ägg, bladspenat och skivad avokado för att sedan rullas till "tunnbrödsrullar". Te och kaffe fick också plats i vår väska. Med svampkorgen i handen och ryggsäcken, med picknicken, på ryggen gav vi oss av mot svampskogen!

I snart ett år har vi nu bott i vårt lilla hus med den fantastiska utsikten över sjön och vi stormtrivs. Vi har dock inte funnit "våra" egna svampställen ännu så det blev till att irra runt i skogen ett bra tag innan vi hittade de gula läckerheterna! Det är synd att säga att vi hittade massor men vi njöt av stunden i skogen, alla härliga dofter, djurlivet och till och med all spindelväv som man envisades med att hela tiden springa in i. Magnus fick en extra nära naturupplevelse när han balanserade över stock, sten och mossa med sina five fingers.

När vi kände att det började suga i magen tog vi oss ner mot sjön och satte oss på klipporna och Njöt av vår härliga picknick. Solen började titta fram mer nu och vi kände ett lyckorus över att bara vara!Nu ska vi bege oss ut i köket och steka lite härliga kantareller som ska rullas in i de wrapsen som inte blev picknickmat på förmiddagen! Känns som en extra guldkant på en redan fantastik söndag, solen börjar nu sakta gå ner från en klarblå himmel och vi Njuter!

/Jenny & Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar